KUCHNIA MOLEKULARNA – co to takiego?

 

Makaron w aerozolu, ryba o smaku czekolady,

zielony groszek w postaci pianki, marchewka o smaku truskawki… itp.

 

Jak te cuda powstają?

Czy tak będzie wyglądała kuchnia przyszłości?

Te nietypowe potrawy powstają już dziś w kuchennych laboratoriach.

Stworzone przez kucharzy-fizyków i kucharzy-chemików,

którzy poprzez swoje eksperymenty

tworzą nowe kombinacje smaków i konsystencji.

 

Dzięki Pani Magdzie Foremny, która dzisiaj, 7 października nas odwiedziła, mieliśmy możliwość poczuć się prawdziwymi kucharzami-chemikami Uśmiech Przy pomocy naszego Gościa przygotowaliśmy trójkolorowe spaghetti o smaku soku „Kubuś”.

Radości nie było końca, a i apetyt dopisywał..

Na koniec wszyscy ze smakiem zjedli banany.

DZIEĘKUJEMY Pani Magdzie za tę lekcję chemii, za pasję i inspirację!

Czekamy na więcej Uśmiech i ZAPRASZAMY!

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie